Den hållbara trästaden - Vi bygger framtiden i träDen hållbara trästaden
TILLSAMMANS BYGGER VI FRAMTIDEN I TRÄ

Skellefteå Kommun berättar

Vi har valt att arbeta tillsammans med Magnolia Bostad och Derome eftersom vi ser att det finns en trygghet, och de matchar oss i var de står hållbarhetsmässigt.

Fler fördelar med att bygga i trä

Fördelar med att bygga i fabrik är för att det är en torr, säker och trygg miljö med koll på materialåtgång och hantering av spill. Våra industriella processer ger ett snabbt och effektivt bygge till glädje för närboende med korta monteringstider.

Miljöfördelar med att bygga i trä

Trä är unikt som byggmaterial, det går att använda i väldigt många byggdelar och har hög prestanda. Trä är också det enda förnybara byggmaterialet och gör nytta för klimatet.

Hur vi utvecklar bostadsområden

När vi utvecklar bostäder och bostadsområden gör vi det både utifrån bostaden och från ett samhällsperspektiv kopplat till stadsplanering.

Kommunernas utmaningar

Kommunernas utmaningar är att driva sin kärnverksamhet med vård, skola och omsorg. Magnolia Bostads och Deromes samarbete med metoder, kunskap och genomförandekraft är något en kommun kan lita på driver utveckling, tillväxt och samhällsplanering framåt.

VILL DU BYGGA HÅLLBART MED TRÄ I DIN KOMMUN?
KONTAKTA OSS FÖR ETT MÖTE ELLER SAMTAL.

Klas Ljungberg

Affärsområdesansvarig kommun,
Magnolia Bostad
Telefon:
0727-22 40 88
E-post:
klas.ljungberg@magnoliabostad.se

Otto Martler

Divisionschef bostadsutveckling,
Derome
Telefon:
0340-66 64 88
E-post:
otto.martler@derome.se
  Hitta hem med Magnolia Bostad

  Om Magnolia Bostad. Magnolia Bostad är en stolt samhällsutvecklare med grenar som sträcker sig vida över Sverige. Vi är landets största utvecklare av hyresrätter – och utvecklar även bostadsrätter, samhällsfastigheter samt hotell.

  När vi tar oss an nya projekt sätter vi boendet i fokus. Det ska vara genomtänkt och effektivt på insidan så att människor trivs och har råd att bo. Med tilltalande utsida och samtida arkitektur skapar vi ett attraktivt erbjudande för landets kommuner och våra investerare. Våra hus ska stå i många generationer.

  Men att bara utveckla hållbara boenden räcker inte för oss. Vi vill också vara en aktiv och engagerad kraft på de orter där vi finns.

  Därför sponsrar vi tjej- och damfotboll runt om i landet med bland annat låneskor, mellanmål och läxhjälp. Med fotbollen som verktyg bygger vi gemenskap och en väg in i samhället. Så skapar vi levande orter där människor kan växa – år ut och år in. Precis som vi.

  Trä och handslag är våra råvaror

  Om Derome. Det börjar med en såg. Snickaren Karl Andersson startar den 1946, när han upptäcker att grannarna behöver hjälp att göra plankor av sitt timmer. Grannarna får vad de vill ha. Snart upptäcker Karl och hans familj att de kan göra andras vardag enklare på fler sätt. Så Derome växer. Till Sveriges största familjeägda träindustri.

  Skog blir till allt från trävaror och byggkomponenter till färdiga hem och förnybar energi. Handslag blir till allt från personlig service som förenklar vardagen till stora samarbeten för en klimatsmart framtid.

  I 70 år har trä och relationer varit våra råvaror. Trä, som vi ser som stammen i det hållbara samhället. Relationer, gör att vi når längre när vi är nära varandra. Att ha jobbat med samma sak så länge innebär inte att vi stannat av. Tvärtom.

  Vi kan skogen som vår egen bakficka, men letar ändå efter nya stigar. Det är så vi hittar till industrivaror och stadsplanering. Vår ambition är att bygga klimatneutrala bostadsområden. För att lyckas med det vill vi utmana det som är. Så vi ställer frågan hur vi kan göra det bättre. Svaret är nästan alltid: tillsammans.